PayPal - Dlaczego po każdym wylogowaniu muszę ponownie wprowadzać dane do płatności?

    Jest to mechanizm służący wyłącznie Twojemu bezpieczeństwu.
    Wprowadzasz kod PIN, aby zidentyfikować się jako właściciel skonfigurowanego konta PayPal. Ten kod PIN jest przechowywany w telefonie komórkowym i usuwany po wylogowaniu. Służy to Twojemu bezpieczeństwu, ale niestety wymaga od Ciebie później ponownego podania danych PayPal.
    Uwaga: jeśli przechowujesz w naszej aplikacji dane karty kredytowej, nie ma potrzeby zapisywania kodu PIN, a zatem ponowne wprowadzanie danych do płatności po wylogowaniu nie jest konieczne.

    Czy ten artykuł był pomocny?
    Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 0 z 1

    Komentarze